Luonnonsuojelun tuotepaketit

Luonto on täynnä mahdollisuuksia hyviin tekoihin. Kosteikot ja paahdealueet ovat vähissä ja niillä elävät lajit taantumassa. Vieraslajit valtaavat röyhkeästi alaa alkuperäislajeilta. Katoamassa olevat lajit huutavat tuki-istutuksia. Soita on kuivattu ja ojitettu, purot ja joet ovat ränsistyneet ja rehevöityneet. Metsistä on hakattu lintujen pesäpuut ja toukkabaarit… Yhden lajin auttaminen vaikuttaa muihinkin lajeihin. Monimuotoinen luonto on monen tekijän summa.

Luontopaketit ovat erilaisia ja ne toteutetaan yksilöllisesti. Hankkeet dokumentoidaan ja niiden ympärille rakennetaan kattavat tietopaketit artikkeleineen suurelle yleisölle ja medialle. Kosteikko tai paahdealue voidaan nimetä yrityskumminsa mukaan tai nimestä voidaan järjestää kilpailu yrityskummin nimissä. Yleisöä ja harrastusryhmiä voidaan kutsua työtä jatkamaan ja seuraamaan. Sosiaalinen media on mukana, totta kai. Aiheesta kommentoivia medioita seurataan ja palautteisiin vastataan. Ideoita löytyy ja niitä hyödynnetään. Käsin poimien ja yksilöllisesti.

 

Laaja näkyvyys ja huomionarvo

Hyvä kello kauas kuuluu, kun asiantuntijat sitä heläyttävät. Luontoprojektista kerrotaan suurelle yleisölle, sidosryhmille ja asiakkaille. Viestintä suunnitellaan aina tapauskohtaisesti hankkeen mukaan. Onnistunut luonnonsuojeluhanke ja sen saama julkisuus lisäävät kiinnostusta myös luonnon hyvinvointiin.

Luonnonvoimien luontoprojekti koostuu aina yhdestä luonnonsuojeluhankkeesta sekä laajasta viestintäpaketista. Alla olevaan esimerkkikampanjaan voidaan lisätä muita medioita ja SOME-kanavia

Valitse itsellesi sopiva Luonnonsuojeluhanke tästä

NF-logo-viiri

Haitallisten vieraskasvien hävittäminen

Lupiini, jättipalsami, jättiputki, japanintatar, kurtturuusu, lammikki… Lista on pitkä, ja haitat moninaiset. Lajin paikallinen hävittäminen palauttaa alkuperäislajien elinmahdollisuudet. Voit valita sopivan alueen. Puhdistamme sen vieraslajista, dokumentoimme tulokset ja tiedotamme niistä.

NF-logo-viiri

Lampi sammakoille ja muillekin

Sammakot ovat maailmanlaajuisesti hätää kärsimässä. Sammakot tarvitsevat lampia ja kosteikkoja lisääntymiseen ja ihonsa kosteuttamiseen. Suunnittelemme uuden lammen tai kunnostamme ränsistyneen lammen. Kosteikot ovat elinehto monelle muullekin lajille; kasveille, hyönteisille, vesiliskoille ja rupikonnille…

NF-logo-viiri

Lintukosteikot

Minne vesilintu pesii, jos lammet ja järvet ovat rehevöityneet ja kasvaneet umpeen? Muuttomatkallakin monet linnut tarvitsevat kosteikkojen ruokapöytiä. Ryhdytään toimiin ja avataan vesiä. Yleisölle voi rakentaa ja nimetä huomaamattoman piilokojun tai lintutornin kosteikon reunalle. Hyvin huomataan kun siitä kerrotaan.

NF-logo-viiri

Soiden entisöinti

Soiden ojitus, kuivatus ja turpeennosto ovat tuhonneet kasvien, hyönteisten ja lintujen välttämättömät kotikonnut. Jokainen ennallistettu suohehtaari on uuden elämän alku.

NF-logo-viiri

Paahdealueen avaaminen

Suomi pusikoituu. Paahdealueet kasvavat umpeen ja niillä eläviltä lajeilta katoavat elämän edellytykset. Palosirkka ja moni perhoslaji on ihmeissään. Muuttaakaan ei voi, kun korvaavaa aluetta ei löydy. Raivaamme umpeenkasvaneet alueet tai avaamme kokonaan uuden paahdealueen.

NF-logo-viiri

Purojen kunnostus

Puro on elämänlanka monelle lajille. Kasvillisuus viihtyy purojen reunamilla, hyönteiset seuraavat perässä, sitten tulevat linnut. Vesi on myös monen hyönteislajin synnytyslaitos. Puhdas ja sorapohjainen puro kutsuu kalat kutemaan. Ketju jatkuu, luonto monipuolistuu. Puroissa on monivuotisen projektin ja tarinankerronnan mahdollisuus.

NF-logo-viiri

Tekopesistä ekopesiä

Luonnon tuhoutuessa tai ilmaston muuttuessa vähenevät monen lajin pesintämahdollisuudet. Sopivien pesäpuiden puuttuessa maakotkat ja kalasääkset arvostavat tukevaa pesärakennelmaa. Mutta tavallisillekin linnuille, vaikkapa sorsille, voi rakentaa pesäputkilon jalustan päälle ja näin suojata pesää minkeiltä ja supikoirilta. Norpille on tarjolla myös lumettomia tekopesiä. Matelijoille voi rakentaa talvehtimiskoloja… Vaihtoehtoja löytyy.

NF-logo-viiri

Pesiä pienille ja isoille linnuille

Metsien hakkuut hävittävät kolopesijöiden kodit. Pöllöillä on vaikeuksia löytää uutta asuntoa. Tikkojen kolot ovat kierrossa tikkojen vaihtaessa kotipuuta. Talousmetsät hakataan ennekuin puut ovat tikoille riittävän paksuja. Tikkojen lisäksi monet muut linnut ovat pulassa. Pönttöjä tarvitaan.

NF-logo-viiri

Tärkeiden ravintokasvien palautus luontoon

Matala ja vaatimattoman näköinen ajuruoho ei selviä pusikossa. Se on pahoin taantunut ja vienyt mukanaan monta uhanalaista ja tavallistakin perhoslajia, joille se on elinehto. Kasvatamme ja siirrämme esimerkiksi ajuruohoa sille soveltuvalle raivaamallemme alueelle. Perhoset kiittävät.

NF-logo-viiri

Supikoirien ja minkkien hävittäminen

Supikoirat ovat haitallisia monin tavoin. Se on monen vesilinnun tuho, supikoira tappaa enemmän kuin jaksaa syödä. Se on myös monen ihmisellekin hengenvaarallisen taudin levittäjä.

Minkki on laajalti levinnyt ja sopeutunut hyvin Suomeen. Minkki on peto, jolla tappaminen on geeneissä ja se on uhka monelle alkuperäislajille. Minkki on osasyyllinen esimerkiksi vesikon katoamiseen Suomesta, ja monelle vesilinnulle se on iso uhka. Minkkiä on tehopyydetty jo pitkään.

Tulemme ansoittamaan ja poistamaan supikoiria ja minkkejä.

nf-icon-57x57

Luonnonsuojelu kannattaa. Luonto kiittää ja aihe kiinnostaa asiakkaita. Suunnittelemme luonnonsuojeluprojektin ympärille tiedotuskampanjan, jossa kerromme projektista ja sen etenemisestä. Asiakkaat ovat yhä valveutuneimpia palveluiden ja tuotteiden eettisistä taustoista ja vastuullinen toiminta luo hyvää yrityskuvaa. Tunnustuksena osallistumisestasi saat nettisivuillesi Luonnonvoimien luontomerkin.

Haitallisten vieraskasvien hävittäminen on tärkeää, sillä ne uhkaavat luonnon monimuotoisuutta viemällä usein elintilaa alkuperäisiltä kasveilta. Lisäksi niillä on myös taloudellisia haittavaikutuksia.

Rauhoitettu viitasammakko on paikkauskollinen laji eikä yleensä lähde kovin kauas kutulammikostaan. Umpeenkasvaneiden sammakkolampien putsaus mahdollistaa viitasammakkojen kudun onnistumisen.

Pieni ja erittäin uhanalainen mustakurkku-uikku pesii rehevissä lammikoissa ja vesissä. Pesä on kelluva lautta, joka on usein piilossa. Uudisrakennetut lintukosteikot ovat sopivia pesintäpaikkoja mustakurkku-uikuille ja monille muille vesilinnuille.

©2021 Baltic Sea Enterprise

Kirjaudu palveluun tunnuksillasi.

tai    

Forgot your details?

Luo tili